Fietsvakantie Duitsland eigen vervoer

Alles wat je moet weten voor een fietsvakantie Duitsland met eigen vervoer.

Duitsland is een populair fietsland, met name de Moezel, Eifel en Bodenmeer staan bekend vanwege de vele aantrekkelijke fietsmogelijkheden. Maar als je een fietsvakantie Duitsland wilt boeken, waar moet je dan op letten? Waar vind je een hotel of vakantiehuis Duitsland, hoe doe je het met bagagevervoer en hoe vind je de leukste en mooiste fietsroutes Duitsland? Op deze vragen, gerichte antwoorden.

Landal Duitsland banner

Zelf voor overnachting zorgen

In tegenstelling tot een georganiseerde fietsvakantie Duitsland moet je zelf voor een hotel of vakantiehuis Duitsland zorgen. Het vinden van een geschikt vakantiehuis is niet zo moeilijk. Het vinden van een hotel Duitsland met fietsarrangement of fietsverhuur, is wat moeilijker. Zeker als je een specifiek fietsgebied in Duitsland hebt uitgekozen en de hond ook mee op fietsvakantie gaat. Niet ieder hotel in Duitsland laat honden toe.

Eigen fiets of huurfiets?

Indien je een elektrische of hybride auto hebt, kan je meestal maar tot een bepaald gewicht aan je trekhaak koppelen of op je fietsendrager plaatsen. Je kunt dan waarschijnlijk je eigen fietsen niet mee op vakantie nemen en bent aangewezen op huurfietsen. En als je geen trekhaak achter de auto hebt, is het zo ie zo moeilijk om fietsen met eigen vervoer mee te nemen.

Vakantieparken met fietsverhuur Duitsland

Er zijn diverse Landal vakantieparken met fietsverhuur in Duitsland te vinden. Daar kan je een fiets voor bijvoorbeeld 2 of 3 dagen huren maar als je bijvoorbeeld een 5 of 7 daagse fietsvakantie Duitsland met eigen vervoer hebt gepland zijn er ook mogelijkheden tot fietshuur. Het is bij een aantal parken in Duitsland ook mogelijk om een elektrische fiets te huren of kinderfiets.

Heerlijke huisjes met hond banner

Toch kiezen voor een georganiseerde fietsvakantie Duitsland?

Indien je na het lezen van deze informatie toch een georganiseerde fietsvakantie te boeken, doe dat dan met overnachting en bagagevervoer. Dat is een echt luxe fietsvakantie waarbij alles voor je tot in de puntjes geregeld is. Je vindt zo een luxe fietsvakantie Duitsland met bagagevervoer onder andere bij de ANWB.

Informatie over fietsen in Duitsland

Voor je een vakantiehuis Duitsland of hotel met fietsverhuur of fietsarrangement boekt, is het belangrijk om uit te zoeken in welke regio je een fietsvakantie Duitsland wilt vieren. Daarbij moet je ook rekening houden met de moeilijkheidsgraad van bepaalde fietsgebieden want Duitsland is ook een land met bergen en heuvels. Zo is een fietsvakantie Beieren of Zwarte Woud heel wat pittiger dan een fietsvakantie Duitsland eigen vervoer Moezel. Informatie over fietsen in Duitsland vind je onder andere bij Germany Travel.